Cum ai reacționa dacă ai întâlni pe stradă Diavolul în persoană? Nu răspunde! Era mai degrabă o întrebare retorică. Așa, să avem un punct de start în conversația noastră virtuală.

Lucifer e într-adevăr cine zice că e. Șocant, dar da. E fiul lui Dumnezeu care se plictisește de pedepsit suflete în iad și își dorește să „demisioneze” de la job și să își ia o vacanță în orașul îngerilor, adică Los Angeles. Acolo el devine patron de club de noapte și unul din cei mai bogați și mai influenți oameni ai orașului.

Doar că diavolul pe pământ prinde accente.. omenești. El începe să trăiască sentimente pe care nu le-a mai trăit până acum și acestea par a fi aproape toate îndreptate către o singură persoană, partenera sa în investigarea uciderilor din LA, Chloe Decker.

În ecuația asta cu diavolul pe pământ mai apare Maze, un demon care a venit din iad împreună cu Lucifer, doi frați ai lui, unul rămâne pe pământ celălalt.. well, celălalt este transformat în ceva ființă a universului. În tot amalgamul ăsta mai apar, în ordinea numerelor de pe tricou, Mama lui Lucifer și implicit soția lui Dumnezeu, Cain și Abel, dar și multe, multe ucideri, multe dintre ele având legătură chiar cu Lucifer. Sau cu slăvirea lui.

Lucifer e un tip foarte șarmant, cu un accent britanic din ăla.. 10/10 și cu niște glumițe la care râd ca un idiot de fiecare dată. La 3 noaptea. Scuze vecini.

După cum probabil știți dacă vă uitați deja la el, sau nu știți dacă nu v-ați uitat niciodată, Lucifer a fost anulat de către cei care-l produceau după cel de-al treilea sezon, acesta a fost luat în curtea Netflix.