#RoadtoFITS sau cum am traversat munții în 5 ore

Sibiul, prin Festivalul Internațional de Teatru, este, de mai bine de cinci ani, a doua casă. E o „casă” în care nu merg des, dar atunci când merg, mă surprinde de fiecare dată câte ceva în interiorul ei.

Aseară, după examenul pe care l-am avut mult, mult prea târziu programat am plecat, la 20:30, din București. Domnul Costi, căci așa îl chema pe șoferul BlaBlaCar, mi-a pregătit o surpriză: ”O să mai fie o fată care merge cu noi. Vă întâlniți și după o să vin să vă iau, bine?”. Ceea ce a uitat domnul Costi să menționeze era faptul că fata de care vorbea nu era o turistă tocmai obișnuită. Numele ei este Edyta și este născută în Piotrków Trybunalski, un orășel extrem de cochet din Polonia, ce are aproximativ 70 de mii de locuitori. I-am spus Edytei, căci așa o cheamă, că orașul ei seamănă puțin cu Brașovul. N-a fost neapărat de acord, dar n-am insistat să o contrazic. Ea știe mai bine. Ah, era să uit. Scriu în română pentru un motiv foarte simplu: Edyta vorbește foarte bine limba română.

Pe drum, domnul Costi a condus exemplar și probabil că am fi făcut aproximativ 3 ore dacă Valea Oltuluipe Valea Oltului nu s-ar fi făcut lucrări de reabilitare a drumurilor și dacă nu am fi așteptat aproape 25 de minute să trecem de un semafor. Domnul Costi ne-a mărturisit că e prima dată când vede atât de multe mașini micuțe, la ore atât de târzii, pe Valea Oltului. Poate nu mergeau cu toții la FITS, dar mulți dintre ei mergeau, iar asta nu poate decât să mă bucure.

După lungi urări de bine adresate colegilor de trafic, am ajuns, în sfârșit în Sibiu. Aici, până și aerul e altul, iar în timpul Festivalului Internațional de Teatru, lucrurile devin excelente.

Anul acesta, FITS este la superlativ!

Foto descriere: TVR.ro
Foto articol: voceavalcii.ro

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *