Niciodată alcoolul și volanul nu se vor împăca

Înainte să mă urc la volan am o singură regulă de aur: niciodată, dar niciodată, nu conduc atunci când am băut măcar o picătură de alcool. Atunci când am luat permisul de conducere, ai mei mi-au zis doar două lucruri: să am grijă cât de tare merg (nu-s deloc un vitezoman, dar nici nu pot să afirm că n-am depășit niciodată limita legală de viteză) și să nu urc niciodată la volan dacă am băut. 

Lucrurile astea mi-au intrat bine de tot în cap și am mers la multe petreceri, chiar la banchetul de absolvire al licelui cu mașina, fără să pun picătură de alcool în gură. Nu că aș fi eu un mare consumator de băuturi bahice, dar aș minți să spun că n-am amestecat vreodată sucul de mere cu vodka sau vinul cu pepsi.

În România, aproximativ 20% din accidente sunt cauzate de consumul de alcool la volan. Un procent enorm. Sigur, știm cu toții apetența românilor pentru alcool. În Uniunea Europeană suntem pe locul 2 la consumul de alcool, la egalitate cu Republica Cehă. Asta ne face, desigur, predispuși la accidente de felul ăsta. La fel cum lipsa infrastructurii rutiere ne expune la pericolul accidentelor oribile de prin curbele (semi)periculoase ale patriei.

Probabil că, dacă tot vrem să consumăm ceva ce seamănă a alcool la petreceri, ar trebui să ne îndreptăm către lichidele care n-au deloc alcool. Știți voi, berile acelea cu 0.0% alcool. 

Oamenii de la Golden Brau au realizat o campanie într-un magazin mare din București în care a plasat câteva cărucioare de cumpărături “deformate”, ca și cum au fost părtașe la un accident. Filmulețul îl vedeți mai jos, iar morala acestui articol, o știți și voi foarte bine: NEVER, but NEVER drink and drive. Or just stay safe.

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *