Mihaela Buzărnescu și curajul de a nu renunța

De multe ori ne plângem, sau auzim oameni care se plâng de faptul că au ajuns într-un punct al vieții în care, orice ar face, nu pot reuși. Am avut și eu o perioadă în care simțeam că toate lucrurile pe care le fac sunt în zadar și că, în principiu, inacțiunea sau renunțarea sunt cele două căi prin care poți rezolva lucrurile.

Doar că nu-i chiar așa. Aproape niciodată nu-i. Astăzi vă povestesc un pic despre Mihaela Buzărnescu și despre curajul de a nu ceda. Statisticile WTA încep să vorbească despre Mihaela de prin 2004, atunci când câștiga două turnee relativ mici de la noi, adică turneele ITF de la Pitești și Brașov. 

De prin 2005 și până prin 2012, Buzărnescu participă la turnee mici, atât în țară, cât și în afara ei, dar nu reușește să strângă foarte multe puncte. În 2013 se accidentează la genunchi, așa că ratează complet sezonul 2013 și revine în 2014, spre finalul anului, câștigând doar un turneu la București. În timpul ăsta, Mihaela devine doctor în cadrul Universității Naționale de Educație Fizică și Sport.

În 2016, după turneul de la Rio, accidentarea Mihaelei revine, așa că stă din nou șase luni pe bară. Anul 2017 o găsește pe Mihaela pe locul 541 mondial, fără vreun orizont foarte clar de așteptări. Dar probabil că ea știe ceva, așa că, în prima jumătate a anului începe ușor, muncitorește, cu meciuri din alea marca Simona Halep, adică începute foarte bine și terminate foarte prost, sau invers. 

Pe la jumătatea anului, însă, ceva se schimbă. Mihaela începe să câștige din ce în ce mai multe meciuri și termină anul cu un bilanț complet nesperat: 70 de victorii din 93 de meciuri. În a doua parte a lui 2017 Mihaela a câștigat nu mai puțin de 7 titluri ITF (Ungaria, Turcia, Spania, Germania, Marea Britanie, Franța și Japonia). În același timp, Mihaela ajunge pentru prima dată pe tabloul principal al unei competiții de Grand Slam (US OPEN) și pentru prima dată în semifinala unei competiții WTA, în Austria.  Toate astea au dus-o pe Mihaela de pe locul 541 în lume la început de 2017, pe locul 56 în lume la finele lui. 

Mihaela a fost convocată anul ăsta în echipa de FED CUP a României, a ajuns în finala unui turneu WTA, și acum este în finalele turneului de la Praga. (da, și în cea de simplu, și în cea de dublu).

De luni, Mihaela Buzărnescu va ocupa locul 32 mondial și, indiferent de ce se va întâmpla în finala de la Praga, va fi a doua cea mai bine poziționată reprezentantă a României, după Simona Halep. Pentru că da, așa-i în tenis și-n viață: atunci când nu renunți și tragi de tine cât de mult poți, lucrurile vor avea sens la un moment dat. Mult sens.

__________________________________________

Mihael Buzărnescu a împlinit astăzi 30 de ani și a câștigat până acum ceva mai bine de jumătate de milion de dolari din tenis și aproape 200.000 în acest an. 

Sursă foto: Treizecizero.ro

Comments

comments

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *