Pe 10 mai se împlinesc 2 luni de când am intrat în izolare voluntară. Pe 10 martie am făcut asta și cam aia e data în care mulți din cunoscuții mei au făcut același lucru. Pe 16 mai ar trebui să expire starea de urgență, iar noi ar trebui să ne întoarcem, măcar puțin, la viețile noastre de înainte.

Chiar, perioada asta va fi cunoscută ca perioada pre și post pandemie? Îîîîn fiiine.

Pe 16 mai ar trebui ca fiecare dintre noi să își reia obiceiurile, să se reîmprietenească cu lumea pe care a abandonat-o timp de 2 luni, să reînvețe cum e să meargă în parc, să reînvețe cum e mersul cu metroul, cu RATB-ul, sau, de ce nu, cum mai arată un drum spre mare.

Dar lumea în care ne întoarcem nu e lumea pe care am lăsat-o în urmă. Prioritățile pe care cu toții le aveam în martie coincid doar vag cu cele pe care le avem acum. Dacă în martie la început dilema ta putea fi dacă merită să îți iei PS4, sau e ok să aștepți lansarea PS5, acum dilmele sunt altele: ar trebui să aleg o mască chirulgicală, sau una FPP2?

În general, în bula asta în care trăim, am văzut că sunt foarte puțini oameni care nu conștientizează cât de grav e pericolul de fapt și cât de periculos este să ajungi în sistemul de stat din România. Ca tipar de comportament, ieșim complet schimbați din lunile astea de izolare. Poate sunt doar eu, dar de fiecare dată când ies afară, pentru cumpărături, sau să duc gunoiul (doar pentru asta am ieșit în ultimele 2 luni), am deja o frică instaurată deja în suflet. Stau la distanță rezonabilă de oricine, tratez pe toată lumea ca pe un posibil suspect și am o fobie extrem de mare acum, când mă gândesc, de metrourile bucureștene de la 8:30. Da, știu, par așa îndepărtate, nu? Nu-s.

Cred că vom trebui să învățăm să trăim cu frica. Specialiștii spun că cel mai probabil în acest an nu vom avea un vaccin care să fie testat suficient, iar asta înseamnă că singurul mod în care putem face ca lucrul ăsta să funcționeze e să îl tratăm ca pe o misiune la finalul căreia, să sperăm, primim cu toții imunitate.

Ca la Asia Express. Doar că de data asta Chef Bontea nu mai e acolo să facă glumițe.