Doamna Firea și campania despre balene

Primarul General al Capitalei, doamna Gabriela Firea, a lansat ieri, împreună cu Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 și CRBL (?) campania ”Stop joc! E viața ta!”.

În termeni generali, campania își propune să le spună elevilor (cu ajutorul unor vedete) faptul că jocul „Balena Albastră” e nociv pentru ei și că, în general, internetul e rău. Sigur, foarte eficient, doar știm cum funcționează copiii: atunci când le spui să nu facă ceva, păi nu fac, domnule!

Îmi este destul de clar, de la „descinderea” lui Mihai Gâdea la Primăria Capitalei, atunci când a găsit-o pe doamna primar, spontan, cu lavariera pusă, că se lucrează intens la imaginea de potențial candidat la președinție. Ei bine, ieri a fost al doilea pas. Pasul în care doamnei îi pasă de popor și de problemele lui. În cazul ăsta, e vorba despre jocul balenei. Să afle cei mici că nu-i bun. Sigur nu vor fi curioși despre ce e vorba.

Toată primirea a avut un aer de inspecție la clasă. Știți voi, genul ăla în care toată lumea are unghiile tăiate și știe poezia pe de rost. Au făcut oamenii de la Pagina de #glume un filmuleț foarte mișto. Să-l vedeți când aveți 35 de secunde libere.

Discursul doamnei primar a fost introdus așa: „Am să îi dau cuvântul doamnei primar general pentru a își spune gândul său PROFUND”. L-am scris cu caps pentru că acolo a căzut accentul. Pe cuvântul profund.

Gabriela Firea
Photo: Inquam Photos / Octav Ganea

Doamna Firea a avut un discurs de vreo 2-3 minute în care a spus că „nu e cool să joci jocuri periculoase pe internet. Este cool să mâncăm sănătos, să faceți sport, să mergeți la teatru, să-i iubiți și să îi respectați pe dascăli și pe părinți.” A mai zis doamna primar că e cool să asculți „muzică bunăă” și a arătat spre CRBL. Apoi au urmat vreo 4-5 discursuri, din care remarc doar întrebarea primarului sectorului 6, „Ce este internetul?”.

În final a cântat CRBL. Da, știți melodiile lui. Le-a cântat copiilor de 10-11 ani despre cum „Românul n-are noroc/Dar se pricepe la tot/Fură ștampila de vot/Și-o poartă ca pe-un breloc” sau despre cum „Aud voci dar nu văd pe nimeni/Paharele goale n-arată deloc bine/Fă-le plinul cu ceva arome fine”. Sigur, avea ochii roșii deja, era devreme și întreba unde-i petrecerea, pentru că el avea o elice la purtător și nu știa ce să întreprindă cu ea. Sigur, erau și fete rele care voiau na-na.

Video de la eveniment găsiți la oamenii de la Casa Jurnalismului, sau la cei de la Adevărul.

În atmosfera asta doamna Firea a intrat, în mod neoficial, în campania electorală pentru 2019. Va fi frumos. Tare.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *